30 september 2012

Pasta och gräddig svampsås

Receptet kan också hittas här.

Koka pasta.

Gräddig svampsås

Hacka 1/2 - 1 rödlök och skiva ett gäng champinjoner.

Stek i smör tills svampen är ordentligt stekt.

Strö över 2 kryddmått salt, 1-2 kryddmått svartpeppar och en del vitlök.

Häll i 3 deciliter grädde
Jag brukar också lägga en liten skvätt vatten, oftast sköljer jag ur gräddburken då den är tom och häller då i vattengräddblandningen.

Häll i 1 matsked soja
Låt såsen puttra på tills pastan är klar. Smaka i något skede för att se om det behövs mer kryddor.

Servera med pasta.

1 kommentar:

  1. Ååååh, den! Måste laga det igen när Eifos kommit hem från Brasilien, det var ju SÅ GOTT!!

    SvaraRadera